ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РОЗОВ ГРЕЙПФРУТ

10.00 лв. с ДДС
Ново Стара Загора

​ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ РОЗОВ ГРЕЙПФРУТ

Етеричното масло от грейпфрут е известно като тонизиращо средство. Неговият ободряващ цитрусов аромат носи оптимизъм и радост, насърчава релаксацията и почивката.

Сложете няколко капки от етеричното масло от грейпфрут в домашния си дифузер, за да усетите неговите ободряващи добродетели. Етеричното масло от грейпфрут действа стимулиращо, насърчава самочувствието и префокусира идеите. Освежаващият му плодов аромат приятно парфюмира атмосферата.

От емоционална страна етеричното масло от грейпфрут символизира детството и неговата наивност. Помага за издигането на чувствителната страна на нашето детско измерение. Насърчава отварянето на сърцето на хората, обърнати към себе си и заключени в тишина. Действа отпускащо и благоприятства добрия сън.

В ароматерапията етеричното масло от грейпфрут се използва срещу стрес, безпокойство, съмнение, несигурност и колебание. Помага на ораторите.

Подобно на повечето цитрусови етерични масла, етеричното масло от грейпфрут повлиява нервната система по един много положителен начин. То успокоява или стимулира нервната система в зависимост от индивидуалните нужди и условия. Поради това е важно първо да помиришете това масло както в буквален, така и в преносен смисъл, за да разберете дали ви дава успокояващо или стимулиращо усещане.

Тъй като това масло е толкова чисто, качествено, полезно, без химически добавки и без никакви примеси, продукт на биологично земеделие, то може да намери и други приложения във вашето ежедневие, освен за дифузия.

Етеричното масло от грейпфрут действа релаксиращо и облекчава мускулната болка. Добавете няколко капки от него във вашия масажен крем, масло за тяло или гел за тяло. Можете да направите смес от зехтин, кокосово масло, бадемово масло (10мл) и 10 капки етерично масло от грейпфрут. Направете масаж с тази смес, която повлиява много добре умората и сковаността на мускулите.

Етеричното масло е изключително полезно срещу задържане на течности и целулит, както и за стягане на тялото, така че, ако преследвате такъв ефект, смело добавете от него в своите козметични продукти за тяло – 1% от вашия козметичен продукт (по 2-3 капки на всеки 10 мл крем или масло за тяло).

В грижите за косата етеричното масло от грейпфрут доказано се бори с косопада. Ако имате такъв проблем капнете няколко капки в своя шампоан (2-3 капки на всеки 10 мл шампоан).

Етеричното масло от грейпфрут помага много при проблеми с мазна кожа и акне, като има почистващо и матиращо действие. При такъв проблем добавете 10 капки в крема си за лице (при 50 мл крем).

Етеричното масло от грейпфрут е много ефикасно за дезинфекция на помещения. Ако нямате дифузер, с който можете най-ефективно да дезинфекцирате и пречистите въздуха в дома си, можете да направите смес от 75мл пречистена вода или хидрозол (за предпочитане цитрусов хидрозол), 20 мл водка или чист спирт и 3 мл етерично масло от грейпфрут. Смесете всички съставки в бутилка с пулверизатор и напръсквайте периодично помещенията в дома си.

Специално това етерично масло е от висок терапевтичен клас. То е категоризирано като „Хранителен клас“. Това означава, че може да се приема вътрешно, както и да се използва при приготвянето на различни ястия в кухнята, но никога не правете това самостоятелно, а само след консултация с квалифициран ароматерапевт. Всички масла в този албум са снабдени с европейски сертификати, доказващи тяхната чистота и биологичен произход.

Етеричното масло от грейпфрут е чувствително към окисляване. Съхранявайте на хладно място (можете да го съхранявате в хладилник), сухо и защитено от светлина.

Внимание: Това масло е високо концентрирано. Никога не използвайте неразредено върху кожата. Да не се използва от бременни, кърмачки и хора, страдащи от епилепсия и хипертония. Ако сте бременна, кърмите, имате свърхчувствителна кожа или искате да използвате етеричното масло за детето си, първо се консултирайте с ароматерапевт.

Доставката се поема от:

tick Купувача
ОЩЕ ОБЯВИ ОТ Glowing Skin